Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Χρύσα Λουλοπούλου: Η πριγκίπισσα που δεν έτρωγε μελιτζάνες

Τίτλος: Η πριγκίπισσα που δεν έτρωγε μελιτζάνες
Συγγραφέας: Χρυσούλα Λουλοπούλου
ISBΝ: 978-618-80394-7-6
Εκδόσεις Σαΐτα 


Συντελεστές
Σύνθεση εξωφύλλου: Ρούλα Μονογυιού
Επιμέλεια-Διορθώσεις: Ευρυδίκη Αμανατίδου
Σελιδοποίηση: Ηρακλής Λαμπαδαρίου
Σύντομη περίληψη
Τι βάσανα που έχει η ζωή της πριγκίπισσας Έλενας! Αφού δεν της αρέσουν οι μελιτζάνες, πόσες φορές πρέπει να το πει;
Η Έλενα έχει τα πάντα. Παιχνίδια, ρούχα, ένα μεγάλο όμορφο σπίτι και γονείς που τη λατρεύουν. Τι αχαριστία, θα έλεγαν όλοι! Αφού λοιπόν δεν της λείπει τίποτα, γιατί είναι τόσο θλιμμένη;
Ώσπου μια μέρα, όλα αλλάζουν. Περνώντας μέσα από μια τρύπα του βασιλικού φράχτη, η Έλενα συναντάει την …Ευτυχία και δοκιμάζει ένα φαγητό με περίεργο όνομα.
«Η πριγκίπισσα που δεν έτρωγε μελιτζάνες» είναι μια σαγηνευτική ιστορία για τη φιλία και τη σημασία της προσφοράς των αγαθών.
«Κι αν το πιστέψεις το παραμύθι αυτό και κάνεις κι εσύ καλό για όσους είναι γύρω σου, ακόμη κι αν δεν είσαι πριγκίπισσα ή βασιλιάς, πού ξέρεις; Μπορεί με τη μικρή σου βοήθεια, αυτός ο κόσμος να γίνει καλύτερος!»
Το συγκεκριμένο βιβλίο πετάει ελεύθερα στο Διαδίκτυο από τον Ιανουάριο του 2013.
Κατεβάστε το βιβλίο σε μορφή .pdf (μέγεθος αρχείου: 5,85 MB)
Διαβάστε το σε μορφή εικονικού βιβλίου, χωρίς να κατεβάσετε το αρχείο:στο issuu
Μέσα από την έξοχη εικονογράφηση της Ευτυχίας Κουκουζέλη-Δημακοπούλου, η πριγκίπισσα Έλενα, το τρυφερό δημιούργημα της Χρύσας Λουλοπούλου, ντύνεται χρώματα και μπαίνει στις καρδιές  μας. Η Έλενα τα έχει όλα, της  λείπει όμως το πιο βασικό, η παρέα ενός συνομήλικου παιδιού, η συντροφιά, η κοινωνικοποίηση. Καλά τα πλούτη και τα παλάτια, όμως τίποτα δεν φέρνει την ποθούμενη ευεξία και πληρότητα που εμπεριέχει η έννοια της φιλίας και της πραγματικής αγάπης. Και μέσα από αυτά, γίνεται κανείς πιο ανοιχτομάτης και ανοιχτόμυαλος, βλέπει τις ανάγκες των άλλων. Γιατί πρόβλημα δεν είναι να μη σου αρέσουν οι μαγειρευτές μελιτζάνες. Πρόβλημα είναι να μην έχεις έστω ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι σου, χρήματα για να επιβιώσεις εσύ και η οικογένειά σου, να φροντίσεις την υγεία σου, να βάλεις ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου. Ένα παραμύθι που μέσα από μια ζαχαρένια ιστορία φανερώνει την πικρή πραγματικότητα αυτού του κόσμου, αλλά και την ελπίδα για κάτι καλύτερο, αυτό που αν προσφέρει από λίγο ο καθένας, θα γίνει πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου